18 juli 2011

Fruntimmersveckan

Nu börjar fruntimmersveckan, med idel kvinnliga namnsdagar (ja, och så Fredrik). Om man ska tro på bondepraktikan ska just den veckan vara extra regnig, och faktiskt verkar väderprognoserna följa traditionen. Men som tur är går det ju att läsa böcker oavsett väder. Varför inte något av en namnsdagsfirare? Om du har en pinkod till ditt lånekort kan du klicka på titlarna för att reservera böckerna på en gång.

Fredrik Eklund - Bananflugornas herre. Boken tar oss med på en resa in i det förbjudna tillsammans med en sökande och stolt huvudperson. En som vill befria sig själv från omgivningens konventioner, visa sina fjädrar för hela världen och finna sanningen på sitt sätt.

Sara Lidman - Hjortronlandet. En berättelse om Claudette som växer upp på Ön i Västerbottens myrmarker. Livet är kärvt, men där finns också kärlek till människor, ord och tillvaron. Och hjortronen.

Greta Garbo - Greta Garbo berättar för Sven Broman. Ikonen Garbo berättar om sin barndom, om de tysta åren, om hemlängtan, om celebriteter hon mött...

Johanna Limme - Böljelek. Karlshamn 1897. Ett dött barn med siffran 13 skrivet på huvudet hittas i ett tygpaket på en bakgård. Kyrkoherde Simon Eldfeldt blir indragen i fallet som blir alltmer komplicerat. Sveriges konung, Oscar II, ska besöka staden, och det sista man vill ha är en rad ouppklarade mord och den oro detta skapar bland invånarna.

Madeleine Albright - Fru utrikesminister. Albright var USAs utrikesminister 1997-2001, den första kvinnan på posten. Här berättar hon om detta och mycket mer hon hunnit med under sitt händelse- och inflytelserika liv.

Emma Jangestig - Varför gråter inte Emma?. Självbiografiskt om "Arbogafallet". Äntligen verkade tillvaron ordna sig för Emma. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Sorgen slår till, men den går att hantera på många olika sätt.


Kerstin Ekman - Se blomman. Storförfattaren Ekman och idéhistorikern Gunnar Fredriksson ger sig ut i markerna för att se blomman. Verkligen se. Genom bladen öppnas en hel kulturhistoria.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra o kul skrivet :)