27 februari 2012

Ska allas vår favoritgangster bli Leif GW Perssons snut?

Nu är det dags att göra tv-serie av Leif GW Perssons kriminalromaner, i Sverige såväl som i USA. I Sverige är det först och främst boken Faller fritt som i en dröm, som ska spelas in och i rollen som Bäckström kommer vi då se Claes Malmberg.

 Rollfiguren Evert Bäckström har beskrivits som en cynisk och fördomsfull person som fullständigt saknar goda egenskaper. Han är rasist, sexistisk, homofob, har dålig hygien, är överviktig, oärlig och egoistisk. Dessutom är han snål, oärlig, självgod och småsint. Han ogillar folk i allmänhet och tänker nedsättande tankar om alla i sin omgivning. Inte någon trevlig och inställsam typ med andra ord. DN

I USA har 20th Century Fox TV köpt Perssons Bäckström-böcker Linda- som i Lindamordet och Den som dödar draken och även framtida böcker om Bäckström. Nu hyser GW själv en förhoppning om att James Gandolfini, mest känd som sin rollkaraktär Tony Soprano i Sopranos, ska spela rollen som Bäckström.

Med tanke på beskrivningen av rollfiguren Bäckström, så borde Gandolfini passa utmärkt i rollen, eftersom den beskrivningen till stora delar även kan  appliceras på Tony Soprano. För er som inte har sett Sopranos, kan jag bara säga att ni har missat något. Tyvärr har vi den inte i Göteborgs folkbibliotek, men vi har i alla fall kokboken som är inspirerad av tv-serien.

Inga kommentarer: