09 maj 2012

Kan man låna sig rik?

Ja självklart kan man det, men det beror ju också på vad man lånar. Vi som jobbar på bibliotek menar att allt du lånar från biblioteket kan göra dig rik i bemärkelsen att det berikar ditt liv.

Är du t ex småbarnsförälder, så kan du tillsammans med ditt barn bli rik genom att låna hem mängder med barnböcker, som ger ditt barn ett väl fungerande språk och ett öppet och kreativt tänkande. Ett fantiserande och tänkande barn som kan uttrycka sig, är ett rikt barn.

Kör du mycket bil? Har du liksom många andra tröttnat på radions utbud av skvalmusik? Då kan du i stället lyssna dig rik. Det är bara att besöka ett bibliotek, låna ett antal ljudböcker som du sedan lyssnar på under körningen och voila, du är nu rik på upplevelser av andra världar och andra synsätt.

Gillar du inte att läsa böcker? Inga problem! På biblioteket finns det mycket att låna som kan berika dig. Här finns tidskrifter, filmer, musik, databaser, utställningar, arrangemang och mycket annat som du och alla andra kan ta del av. Det enda man behöver är ett bibliotekskort och sedan är det bara att fritt låna på dig så mycket du hinner ta del av.Det här blogginlägget är inspirerat av projektet Låna dig rik, ett projekt som biblioteken i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län genomför under tre år.

Inga kommentarer: