29 oktober 2012

Många bra fackböcker i år

Jag som i princip aldrig läser facklitteratur har haft ett intressant år, för just 2012 har det kommit så väldigt många bra och intressanta fackböcker. Vi har redan tipsat om några av dem här på bloggen.Och även här. Nu är det dags för nästa fackbokstips;

Välj rätt! : en guide till bra beslut

 

 Hur kommer det sig att millimeterrättvisa är lika viktigt för småbarn som för löntagare? Kan man bli glad över att förlora pengar? Och kan man göra något åt sitt velande när man står inför ett beslut?

Med fördjupad kunskap om hur hjärnan fungerar kan vi bättre förstå varför vi reagerar som vi gör och hur vi fattar våra beslut i det dagliga livet, från styrelserummet till köksbordet.

I Välj rätt! En guide till bra beslut avslöjar Katarina Gospic den beslutsfattande hjärnans hemligheter och ger tips om hur du kan välja rätt!

Katarina Gospic är född 1984 och uppvuxen i Stockholmsförorten Akalla. Hon har en läkarexamen, fil mag i fysiologi och en filosofie doktorsexamen från Karolinska Institutet. Hennes doktorsavhandling handlade om hur vi reglerar våra känslor och vad som händer i hjärnan då vi fattar beslut.


I boken ”Välj rätt” uppmanas vi fundera över vilka spratt våra stenåldershjärnor försöker spelar oss när vi ska välja. De styr mot snabba belöningar, trygghet före risk och yttre motivation. Men ditt bästa val kan vara det rakt motsatta – långsiktigt, riskfyllt och styrt av inre motivation.

Inga kommentarer: