22 november 2012

Filmtips

Det var ett tag sedan vi hade ett filmtips här på bloggen, så nu är det på tiden tycker jag. Det här handlar Dark Horse om:

Abe (Jordan Gelber) är i 30-års åldern och han lever ett tråkigt liv hemma hos sina föräldrar i sitt pojkrum bland leksaker och actionfigurer där tiden har stannat. Han arbetar för sin tråkige far Jackie (Christopher Walken) som blir allt mer besviken över att hans son inte lyckats ta sig vidare. Han spenderar kvällarna med att utmana sin mor Phyllis (Mia Farrow) på backgammon. Och inte nog med det, hans äldre bror Richards (Justin Bartha) blixtkarriär som läkare i Kalifornien påminner dem varje dag om Abes misslyckade tillvaro.
Men när Abe träffar Miranda (Selma Blair), vars personliga misslyckanden har tvingat henne tillbaks till föräldrahemmet i förorten, ser han plötsligt sin chans till riktig kärlek. Han fullkomligt kastar sig över den övermedicinerade Miranda, och han övertalar henne att gifta sig med honom. Men när han äntligen får leva drömmen hinner verkligheten ifatt Abe, hans förlamande självtvivel och mörka rädslor gör sig påminda. Todd Solondz har skapat ett tragikomiskt och provokativt porträtt av en ung man som kämpar för sina vuxna värderingar i sitt öde som familjens svarta får.

Läs vad  New York Times skrev om filmen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter spännande, men vad heter filmen?

Torslanda bibliotek sa...

Ser nu att bilden inte gick att förstora, så att namnet syns. Filmen heter Dark Horse