12 december 2012

Steg för steg

Kan du gissa boken? Här kommer 5 steg som leder fram till en ganska nyutkommen roman av en välkänd svensk författare. Om du fortfarande inte kan gissa boken, så kommer svaret att ligga i kommentarsfältet.

5 poäng
Vår författare föddes i Stockholm år 1940 och bor där än. Hen är en av Sveriges mest lästa författare vars böcker ofta gestaltar existentiella och moraliska konflikter. Genombrottet kom 1977, fast fem böcker hade getts ut innan dess.
 
4 poäng
Förutom att författa romaner så har vår författare även skrivit ett drama som heter Regnbågens rot. Den pjäsen debuterade hen med år 2002. Innan författandet började arbetade hen som bland annat kurator.

3 poäng
Livets vatten heter den roman som kom innan den nyligen utgivna. Den gavs ut 2004, så det har varit lite tyst på sistone. 

2 poäng
Viktoria spelar huvudrollen i den här romanen. Hennes föräldrar återser varandra efter 15 år på Viktorias bröllop. Boken utspelar sig på midsommar under ett dygn.

1 poäng 
Såväl boktiteln som författarens efternamn börjar på bokstaven A. Författarens förnamn börjar på I.
"Med lätt och ömsint hand har IA skrivit en mänsklig komedi om vår tids vilsenhet och tillkortakommanden, en midsommarsaga med allvarlig klangbotten."
" Den här romanen ”A?” som utspelas över ett dygn och kallas en midsommarkomedi, är bestämt en sentida svenskättling till Shakespeares ”En midsommarnattsdröm”.

 

1 kommentar:

Torslanda bibliotek sa...

Allt vi aldrig gjorde med varandra av Inger Alfvén