25 februari 2013

Biblioteket - alltid aktuellt

En av bibliotekets alla fördelar är att man här kan hitta såväl dagsaktualiteter som sådant som sätter saker lite mer i perspektiv. I vår senaste temaskyltning tar vi fasta på just detta då vi klippt rubriker ur våra dagstidningar och samlat böcker som har med just de nyheterna att göra.

Blev du till exempel nyfiken på påvedömet, nu när Benedictus XVI meddelade sin abdikation - då kan du låna Göran Häggs Påvarna : tvåtusen år av makt och helighet, eller kanske Donna Woolfolk Cross Påven Johanna, en roman som bygger på en medeltida myt om en kvinna som förklädd till man utsågs till påve år 855.

Temat matfusk, som ju skapat åtskilliga rubriker om hästkött på sistone, kan du läsa mer om i exempelvis Monsterbiff till middag? av Torbjörn och Ylva Esping.

En annan nyhet vi hört om den senaste tiden är hur polisen kontrollerat kollektivtrafikanter och cyklister i jakt på papperslösa invandrare, något som mött kritik från såväl miljöpartister som integrationsministern. Apropå detta går det att låna Nina Solomins bok Gränsen : en resa bland människor som kallas illegala, och dessutom kan vi påminna om ett tidigare inlägg på bloggen, som handlade om att även papperslösa numera kan få lånekort hos göteborgsbiblioteken.

I hyllan finns fler rubriker och böcker, och vi fyller på vartefter vi hittar passande ämnen. Har du läst någon nyhet som du velat veta mer om? Säg till, så kanske vi kan hitta mer läsning!

Inga kommentarer: