04 mars 2013

Favoriter i repris

På biblioteket återvinner vi
- även digitalt!
Igår fyllde bokstaven w 8 år, men det blir inget gratulerande inlägg här - det klarade vi av förra året, till 7-årsdagen, då vi berättade om hur det kommer sig att just den 3:e mars blev en så udda födelsedag. Istället tänkte jag fortsätta med vad jag just gjorde: tipsa om gamla inlägg här på bloggen. För även om en hel del som skrivs här är lite mer av färskvara - information om bibliotekets arrangemang till exempel - finns det också mycket som kan kallas tidlöst, eller åtminstone väl värt att återvända till.

Det har till exempel tipsats om många böcker, och eftersom det nu blivit påskmånad kan det kanske vara på sin plats att påminna om ett inlägg om påskekrim, som berättar om den norska traditionen att läsa deckare till påsk, och tipsar om några spännande böcker från just Norge.

Ett av mina favoritinlägg, från 14 december 2011, handlade om riskerna med offentliga bibliotek. I slutet av 1800-talet var frågan livligt debatterad, med fantasifulla farhågor som går att läsa mer om i inlägget Ordning och reda.

Flera inlägg har berättat om hur olika tryckfel har ställt till det - till exempel hur det råkade bli lite galet med ett budord i en bibel från 1631, eller hur ett helt nytt ord skapades av misstag i Webster's ansedda engelska ordbok. Riktigt pinsamt blev det med ett gammalt ordspråk om lantbrukets vedermödor.

Det inlägg som lästs av allra flest här på bloggen skrevs 7 juni 2010. Fortfarande verkar många googlare hitta fram till det, då de söker efter nya PC-spel, men jag är rädd att det nog börjar bli något utdaterat. Vill du få den allra senaste informationen om nya spel på biblioteket kan du istället klicka här för en uppdaterad lista.

Är du nu inspirerad till att botanisera vidare bland smått och gott så har du hela bloggens arkiv i spalten här till höger. Mycket nöje!

Inga kommentarer: