29 maj 2013

Den här gången handlar det om vackra bokomslag

Vi har ju tidigare på bloggen skrivit om bokomslag, som kanske inte är så väldigt lyckade av olika anledningar. Här hittar du ett av inläggen och här länkar vi till en väldigt speciell sajt.

Det här inlägget ska i stället handla om vackra eller tilltalande bokomslag. Naturligtvis är smaken som baken även när det gäller vad man finner vackert på en bok, men här kommer i alla fall några av mina favoriter. Ni  kommer upptäcka att det är övervägande engelskspråkiga böcker och det beror på att de faktiskt i mitt tycke är väldigt mycket bättre på att designa tilltalande omslag.

Självklart är vi långt i från ensamma om att intressera oss för bokomslag. Det finns mängder av sajter för den som vill fördjupa sig i ämnet :) Till exempel The Book Cover Archive har samlat en stor mängd bilder på bokomslag. Huruvida de gör någon sorts skönhetsbedömning eller inte, framgår inte riktigt. Beautiful Book Covers däremot har valt att bara visa bokomslag, som av bloggens upphovsperson, har bedömts som vackra. Stylist Magzine har listat de femtio omslag, som de tycker är vackrast.

Har du själv någon gång läst en bok vars utsida du har tyckt var väldigt vacker? Kommentera gärna här hos oss vilken det var.

Inga kommentarer: