24 maj 2013

Varför inte försöka sig på att göra egen glass

Så här i sommartider finns det inte mycket som går upp mot att sitta i solen (väl skyddad av solkräm förstås) och äta en god glass. Men alla vi som känner till det svenska sommarvädret vet ju att solen inte alltid är framme. Då kan vi tipsa om böckerna som kan hjälpa dig att tillverka din egen glass, som sedan kan plockas fram när solen åter skiner.

Vi börjar med de lite mer lyxiga glassrecepten: 

Upptäck hur underbart gott och överraskande enkelt det är att göra din egen glass!

I Lomelinos glass finns gräddiga glassar, svala sorbeter, glassar med nötter och choklad och sommarens alla läskande frukter och bär. Här finns också floats, desserter, glasstårtor och tillbehör såsom såser och maränger.

Recepten presenteras med Linda Lomelinos omisskännliga stil där sockersött möter sparsmakat vemod. Hennes underbara foton får det att vattnas i munnen och väcker ett begär som endast kan stillas av något svalkande. 


 Sedan kommer ännu en bok med smaskiga recept:

Det är enkelt att göra egen, supergod glass! I den här boken får du veta allt om hur det går till. Recepten bygger på naturliga råvaror och ingredienserna har du oftast redan hemma.

Vad sägs om gammaldags vaniljglass, randiga yoghurtpinnar eller Piña Colada-sorbet? Med tydliga instruktioner lär du dig att göra både lösglass och pinnglass. Du behöver ingen glassmaskin, även om det underlättar arbetet.

Inga kommentarer: