03 maj 2013

Vi fortsätter med tv vs romaner

Tidigare i vår skrev vi ett inlägg om att titta på tv-serier. Det inlägget handlar ju om att tv är den nya romanen. Nu fortsätter vi med ännu ett inlägg, som handlar om romanen kontra tv-serien.

Jennifer Egan är en amerikansk romanförfattare som nyligen har gett ut en roman inspirerad av tv-serien The Sopranos. Två dagar efter bokens utgivning köpte tv-bolaget som producerade Sopranos rättigheterna till Egans nya roman. På så sätt kan man säga att cirkeln är sluten.Manusförfattare har länge låtit sig inspireras av böcker och nu inspireras prosaförfattare av manusskribenter.Nu tycker Philip Teir, kulturchef på Hufvudstadsbladet, i en artikel i SvD, att även svenska prosaförfattare ska låta sig inspireras av tv-serier och ger dem tio tips om hur det kan gå till.

Vad tycker du? Är tv-serier de nya romanerna, eller är det ena bättre än det andra? Kommentera gärna här hos oss. Själv skrev jag ju redan i förra inlägget att jag gillar såväl romaner som tv-serier. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.


Inga kommentarer: