20 juni 2013

Stängt, öppet, förlängt och försenat

Under midsommar får även
bibliotekarier ledigt.
Målning av Winslow Homer
Midsommarafton står för dörren, och då håller biblioteket stängt. På måndag öppnar vi igen, och då med sommarlån: sådant som vanligtvis lånas ut 3 veckor får man nu behålla 5 veckor och 3-dagarslånen blir till 7-dagarslån. Övriga lån, liksom alla omlån, är oförändrade. Sommarlånen gäller fram till 28 juli, även om vi får hoppas att sommaren fortsätter ett tag efter det.

Apropå stängt och öppet så håller ju Stadsbiblioteket vid Götaplatsen på att byggas om nu. Framåt våren 2014 ska det hela vara klart för invigning, men redan nu kan alla som vill involvera sig. Har du önskemål om hur öppettiderna ska vara - ifall du tycker det vore bra att kunna sitta där till sent på kvällen eller kanske vill att det ska öppna tidigt - i så fall kan du lämna en kommentar på Stadsbibliotekets blogg och framföra din åsikt.

Och apropå ombyggnationer så verkar det som att Torslanda biblioteks egen flytt kan komma att bli något försenad. Ursprungsplanen innebar att tillbyggnaden på Kulturhuset Vingen skulle stå klar nästa år, men krångel med finansieringen gör att det hela skjuts framåt i tiden, oklart hur mycket. Läs mer i veckans nummer av Torslandatidningen (s. 16).

Inga kommentarer: