31 juli 2013

Augustiskyltning

Böcker om augusti
I vår temahylla har vi nu plockat ner böckerna från vår lokalsamling och istället skyltat med augustis tema, som är - augusti! Här hittar du nu böcker med kräftrecept, tips på vad du kan göra av eventuella äpplen som nu börjar mogna, inspiration till sensommarevenemang (varför inte åka till medeltidsveckan på Gotland eller köpa biljett till Way Out West?) men också gott om romaner som utspelar sig under skördemånaden. Till exempel kan du låna Joanne Harris I persikoträdets skugga, en uppföljare till hennes populära Choklad. I den här boken återvänder Vianne Rocher till Lansequenet, den lilla byn i sydvästra Frankrike. Hon har fått ett brev om att någon behöver hennes hjälp, men många bybor verkar vara tveksamma till hennes närvaro. En ljuvlig bok om fördomar och matlagning.

Fördomar finns det gott om också i William Faulkners Ljus i augusti, som utspelar sig i den amerikanska södern under 1930-talet. Lynchmobbar, raskonflikter, religion och mord - allt flätas samman genom olika personer vars vägar korsar varandra i Jefferson, Mississippi - en stad lika påhittad som Lansquenet.

Den sextonde augusti 1977 dog Elvis Presley, och det är under denna enda dag, eller rättare sagt kväll, vi får följa tre unga musikskribenter i London. Kommer Terrys flickvän att bli imponerad av rockstjärnan han vill presentera för henne? Kan John Lennon rädda Rays karriär? Och hur ska Leon klara sig undan det arga punkbandet han gett så dåliga recensioner? Läs hur det går i Tony Parsons bok Saker vi kunde berätta.

Inga kommentarer: