22 juli 2013

Den där Dexter

Blodiga mysterier
i olika tappning
Tv-serien Dexter, om den välvillige men seriemördande kriminalteknikern Dexter Morgan, är inne på sin åttonde och sista säsong. Serien finns inte till utlån på biblioteken, men varför titta på tv då det går att läsa böcker? Serien baseras ju nämligen på Jeff Lindsays böcker - åtminstone den första säsongen som bygger på Darkly dreaming Dexter (översatt till svenska som Dexters dunkla drömmar).

De efterföljande sex volymerna bjuder på äventyr som inte är med i tv-serien, så ifall du är en av oss som fastnat för den kallblodiga karaktären behöver du inte sörja att det inte blir fler säsonger. Kom istället till biblioteket och låna Hängiven hämnare (den svenska översättningen av Dearly devoted Dexter), Dexter in the dark, Dexter by design, Dexter is delicious eller Double Dexter, så har du flera timmars bloddrypande läsning framför dig. Även bokserien närmar sig dock sitt slut, då Dexter's final cut ges ut i mitten av september.

Behöver du ytterligare en Dexterdos då böckerna är utlästa finns inte bara ett datorspel utan också en serietidning - men då får du leta på annat håll än biblioteket.

Inga kommentarer: