26 juli 2013

Paulinas boktips

Paulinas Boktips- The Carrie diaries

De är första dagen av high school. Carrie tar ett djupt andetag och sneglar ner på sina rosa pumps. Den svarta vintageväskan håller hon i ett stadigt grepp runt handen när hon går längs den långa korridoren. Hon märker att någon tittar på henne. Det är snyggingen och barndomsvännen Sebastian Kydd. Plötsligt känns det som tiden har stått stilla och saker var precis som förr innan allt förändrades.


I den här ungdomsboken får vi följa med den fashionabla 17-åringen Carrie Bradshaw genom hennes uppväxt innan hon blev en av våra tiders största modeikon. I den lilla byn utanför Connecticut på 80-talet  var Carrie en vanlig småstadstjej, med stort hår och ännu större drömmar. Trots den fläckfria fasaden så kämpar Carrie i motvind med både sin mammas bortgång och att allt mer drama uppstår. Hon lever den amerikanska drömmen tills  en väns svek får henne att ifrågasätta sina värderingar. Nu står hon inför sitt största val någonsin när hon tvingas välja mellan att gå efter karriär eller den stora kärleken.

Jag vill rekommendera den här boken till alla som gillar att läsa om mode och typiska higschoolböcker. Den är både spännande och rolig. Jag känner ofta igen de svåra situationerna och valen Carrie också ställs inför och de gör det mer intressant.

Definitivt värd att läsa enligt mig!

Den här boken ingår i en serie och finns att låna här på biblioteket.
Paulina

Inga kommentarer: