30 september 2013

Årets bibliotek

Det kom en tårta med bokbudet
Idag går mina tankar till Gymnastik- och idrottshögskolans bibliotek i Stockholm och Mediateket Pauliskolan i Malmö, där det nog är ledsna miner efter den avslutade bokmässan. På mässan tillkännagavs nämligen vinnaren av Årets bibliotek, ett pris som delas ut av fackföreningen DIK. GIH-biblioteket och Mediateket var båda nominerade men fick se sig slagna av - Göteborgs stadsbibliotek.

Grattis till oss själva alltså! Eller i vart fall till de tillfälliga bibliotek som öppnat inne i centrum under tiden biblioteket vid Götaplatsen bygger om. Det är de som juryn menar står för "kreativt nytänkande på ett konstruktivt användarvänligt sätt" samtidigt som personalen fått prova på nya arbetsuppgifter. När stadsbiblioteket öppnar igen till våren får vi se om det blir ytterligare kreativitet och nytänkande. Klicka här om du vill följa arbetet och ge kommentarer på hur du vill ha det med öppettider och annat.

Hoppas ni som besöker oss och de andra göteborgsbiblioteken också är nöjda - ni är ju trots allt den viktigaste jurygruppen!

Inga kommentarer: