03 september 2013

Dagen då the USS Shenandoah kraschade

Den 3 september år 1925 kraschade det stora luftskeppet the USS Shenandoah. De fjorton personer som fanns ombord förolyckades. En större katastrof med luftskepp är när zeppelinaren Hindenburg fattade eld utanför New York. Då omkom 35 människor.Varför berättar vi nu det här mån tro. Jo det är som en historisk inledning till några boktips från genren som kallas för steampunk. Det är en form av science fiction/fantasy som grundar sig på teknik från den industriella revolutionen. Luftballonger och luftskepp är ofta förekommande i böckerna.

De två serier jag tänker tipsa om är:

The Spiritwalker Trilogy av Kate Elliott

I en värld där Rom aldrig föll, där industrialismen och akademisk utbildning står mot blodsfejder och feodalstyre, dras två unga kvinnor in i familjernas magiska förflutna och inget blir sig likt.


Parasol Protectorate av Gail Carriger är den andra serien jag tänker tipsa om.


En viktoriansk fantasyserie fylld av vampyrer, varulvar och tebjudningar.
   Alexia Tarabotti är socialt stigmatiserad av flera orsaker. Hon saknar en själ. Hon är ungmö och faderlös. Hon har dödat en vampyr som angrep henne i strid mot alla rimliga sociala konventioner. Nu har den höggljudda, motbjudande Lord Maccon skickats ut av drottningen för att undersöka vad som blev av vampyren. Alla tycks anta att Alexia är skyldig till både det ena och det andra. Kan hon avslöja de riktiga skurkarna och åter bli en respektabel kvinna, innan något riktigt katastrofalt händer

Inga kommentarer: