19 november 2013

Behövs bibliotek?

Nu i den digitala tidens värld där man kan läsa e-böcker, söka på nätet och prenumerera på musik och filmer från digitala tjänster, så kan man fråga sig om bibliotek behövs.
Den tryckta boken är död, heter det ju.

The Long Room i Trinity Colleges bibliotek, Dublin
- ett kunskapstempel så vackert som något.
Är den verkligen det? Enligt en artikel hos BBC, så uppges det att det trycks fler böcker på papper nu för tiden, än det någonsin gjorts före den digitala revolutionen. Var är då det bästa stället att förvara och låna ut alla dessa tryckta böcker? Jo, bibliotek så klart! Bibliotek som en gång i tiden byggdes som vackra kunskapstempel.

Men självklart är ju bibliotek så mycket mer än bara förvaring och utlån av böcker. Det vet inte minst alla som har deltagit i de arrangemang och kurser, som bibliotek runt om i Sverige har anordnat. Bibliotek är också ställen där man kanske kan koppla av med en tidning, studera, eller träffa någon bekant att samtala med.

Torslanda bibliotek kommer att arrangera ett antal programpunkter under våren 2014. Vad det blir för program kommer man kunna se i vår programfolder, som kommer i början av nästa år. I vilken lokal de blir av, är tyvärr något vi just nu inte vet. Förmodligen kommer vi att få hålla det lite öppet, men självklart ska vi kunna meddela det i god tid före arrangemanget går av stapeln.

Inga kommentarer: