06 december 2013

Brittiskt tv-mys i vintermörkret

Nu när vintern börjar göra sig alltmer påmind blir fredagsmyset ytterligare lite mysigare. Skulle det som går på TV inte kännas tillräckligt intressant har biblioteket fina grejer att bjuda på.


En TV-serie vars allra sista avsnitt sänts i Storbritannien under hösten är Agatha Christie's Poirot. Sedan 1988 har den lille belgaren porträtterats av David Suchet och den enda anledningen till att ytterligare avsnitt inte spelas in är helt enkelt att man gjort slut på Agatha Christies material. Suchet har prisats för sin rolltolkning av bland andra Christies egen sonson och det är svårt att efter så många år tänka sig någon annan dra på sig damaskerna och försöka toppa hans prestation. Fredagsmysigare blir det knappast - brittiskt, ofta lantligt, tidigare delen av 1900-talet och en beskäftig liten detektiv.

Låna en samling avsnitt här - om du föredrar att läsa går Christies Poirot-böcker att reservera här.

En annan mysig brittisk TV-serie som vi kan förvänta oss ett julspecial-avsnitt av är Barnmorskan i East End eller Call the midwife som är den engelska titeln. Den här TV-serien har ännu inte köpts in på DVD till biblioteken, men om du är sugen - varför inte lämna ett inköpsförslag? Boken som ligger till grund för serien finns dock att reservera här

Ytterligare en brittisk serie som rönt stora framgångar på senare år är Downton Abbey, vars fjärde säsong just nu håller på att sändas av SVT. Ett påkostat och två timmar långt julavsnitt kommer att sändas på juldagen i England - läs mer om det i The Independent.


I julavsnittet av Downton Abbey görs ett besök på Buckingham Palace.

Skulle du missat något avsnitt finns tidigare säsonger av Downton att låna här. Om du verkligen inte får nog av Downton Abbey och den dramatik som utspelar sig bland herrskap och tjänstefolk finns Lady Almina och verklighetens Downton Abbey av Fiona Carnarvon att reservera här. Boken är ett porträtt av kvinnan som legat till grund för Cora Crawley i serien.

Gott mys! 

Inga kommentarer: