16 december 2013

En historisk historia

Philippa Gregory heter en brittisk författare, som är mest känd för sina historiska romaner. Mest känd är hon nog för att porträttera kvinnor ur det brittiska kungahusets långa historia och främst då under Tudortiden. Hennes böcker ligger också till grund för ett antal tv-serier. Nu senast är det The White Queen, som har kunnat ses av tv-tittare.I huvudrollen som den vita drottningen ser vi den svenska skådespelaren Rebecca Ferguson, bland annat känd för sin medverkan i "Nya tider". Nu har hon nominerats till ett av tv-världens finaste priser, Golden Globe. För att vinna måste hon dock slå idel superstjärnor; Helena Bonham Carter, Jessica Lange, Helen Mirren och Elisabeth Moss.

Ett flertal titlar av Gregory finns så klart att låna från biblioteken. Det här är avkopplande läsning för den som är intresserad av såväl kärlek, spänning och historia.

Den vita drottningen har alla ingridienser som behövs för att ge en läsupplevelse.

Kärlek, makt och dödliga intriger

Rosornas krig är en serie inbördeskrig som utspelade sig i England under åren 1455 till 1485 mellan släkterna Lancaster (med en röd ros i vapenskölden) och York (med en vit ros i vapenskölden). I Den vita drottningen får vi följa en kvinna som slåss för att överleva och för att få makt, mitt under ett brinnande krig.

Inga kommentarer: