17 december 2013

Universum

Är universum ett hologram?! Det är fullt möjligt påstår ett antal teoretiska fysiker. Faktiskt har ett lag med fysiker precis presenterat fakta, som enligt dem kan bevisa att vårt universum är en enda stor projektion.
källa: Huffingtonpost

Huruvida man kan läsa om den teorin i boken Astronomica, vet jag inte. Vad jag dock vet, är att den innehåller mycket spännande fakta om universum och en mängd fantastiska bilder.


Ända sedan människan för första gången höjde blicken till stjärnorna har natthimlen varit en källa till inspiration. Under århundradenas gång har forskarna fått en allt mer detaljerad bild av universum och dess hemlighetsfulla natur, och sökandet efter mer kunskap om både vårt solsystem och de världar som finns bortom det fortsätter. Astronomica sammanfogar vår tids astronomiska kunnande med de allra färskaste bilderna och ger på så sätt en fyllig presentation av vårt universum, från stjärnorna och planeterna i vår kosmiska närhet till ofattbart avlägsna galaxer och universeums yttersta gränser. Boken är rikt illustrerad med mycket fotografier och 88 st stjärnkartor i färg.

Inga kommentarer: