15 januari 2014

Filmfest på biblioteket

Om en dryg vecka startar Göteborg International Film Festival - årets höjdpunkt för många västkustska cineaster. Vill du ladda upp inför filmfesten är du välkommen till Trulsegårdens bibliotek, där vi fyllt en hylla med böcker och filmer som på olika sätt knyter an till festivalen.

Här finns till exempel filmer med skådespelaren Ralph Fiennes, som kommer till Göteborg för att ta emot årets hederspris. Eller låna seriealbumet Aya från Yopougon, som ligger till grund för den animerade filmen Aya of Yop City, läs Chimamanda Ngozi Adichies starka roman En halv gul sol, innan du ser filmen med samma namn, eller ge dig i kast med George R. R. Martins fantasyepos Sagan om is och eld, vars drakar kommer att avhandlas i ett seminarium om animationerna till HBOs serie Game of thrones.

Vill du få mer av en helhetsblick över festivalen kan du låna Jill Onsér-Franzéns etnologiska studie av både filmfestivalen och bokmässan i Göteborg - Kulturens giganter - samtidigt som du plockar på dig ett exemplar av programkatalogen. Skulle du ha svårt att ta dig till biblioteket finns såklart programmet på filmfestivalens hemsida också.

Inga kommentarer: