19 februari 2014

Kalendariet - trist, tråkigt och alldeles underbart!

Boka in ett biblioteksbesök!
foto: Maxime Perron Caissy
I sitt senaste inlägg rekommenderar Dagens Nyheters biblioteksbloggare, Jenny Lind, bibliotekens kalendarier. De prisas för sina lågmälda och "vardagliga, betonggrå programpunkter" som sagoläsning, ryskt språkcafé eller korsordslösning - en behaglig respit från all storslagen populism. Nu är väl inte alla arrangemang automatiskt lågmälda bara för att de hålls på ett bibliotek, men visst är det fint att inte allt behöver göra väsen av sig med glitter och braskande rubriker.

Kalendariet för Göteborgs olika bibliotek hittar du här. Bland dagens utbud finns till exempel en scrabblekväll på Majornas bibliotek, en utställning på Backa bibliotek om rasism belyst genom litteraturen, läxhjälp på både Västra Frölunda, Bergsjöns och Kortedala bibliotek - och mycket, mycket annat. Nästa programpunkt här på Torslanda bibliotek blir en bokklubbsträff tisdag 25 februari, då alla som går i årskurs 4-6 är välkomna för att fika och prata om den bok som lästs. Kontakta biblioteket om du vill vara med, så får du veta mer!

Lördag 15 mars kommer författaren Lars O. Carlsson hit och kåserar om Göteborgs gatunamn och kanske ett och annat torg. Det hela börjar kl 13.00 och alla är välkomna, men anmäl dig gärna i förväg, så vi vet ungefär hur många som kommer.

Inga kommentarer: