08 maj 2014

Förtidsrösta på biblioteken

Igår började förtidsröstningen till Europaparlamentet. Den egentliga valdagen är 25 maj, men det är många som utnyttjar möjligheten att göra sin röst hörd redan innan dess - i förra EU-valet förtidsröstade nästan var tredje väljare och andelen förutspås öka.

I Göteborg finns det massor av valmöjligheter, inte minst på stadens bibliotek (samtliga utom Donsö och Trulsegården). Eftersom våra lokaler här i Torslanda nu är avsevärt mindre än tidigare finns det tyvärr inte plats för någon röstmottagning i själva biblioteket - istället håller de till i Torslandaskolans matsal, mittemot vår entré. Det innebär också att förtidsröstningen måste vänta ut alla hungriga elever, så öppettiderna är som följer:
  • måndag, tisdag, torsdag: 13-19
  • onsdag: 13-17
  • fredag: 13-15
  • lördag: 10-15

Om du har bestämt dig för hur du vill lägga din röst är du välkommen hit - du behöver inte ens ha med ditt röstkort (även om det ju är enklast om du har det), bara du har legitimation kan röstmottagarna skriva ut ett nytt på plats.

I Torslanda finns också möjlighet att förtidsrösta på Kulturhuset Vingen, där de har öppet måndag-fredag 10-16.

Mer information om hur valet går till hittar du hos Valmyndigheten, där det bland annat finns en karta över alla förtidsröstningslokaler med deras öppettider.

Inga kommentarer: