22 maj 2014

Vem får GSAF?

Ikväll delas Göteborgs Stads Arbetsstipendier för Författare ut under pompa och ståt i Dicksonska palatset. Vilka de lyckliga blir är hemligt fram till själva ceremonin, som börjar kl 18. Men hur det än går kommer fyrtio hoppfulla skribenter gå därifrån tomhänta - av de fyrtiotvå ansökningarna beviljas bara två, som tilldelas vardera 50 000 kronor. Kanske får de stipendielösa istället hoppas på en nominering till stadens nyinstiftade litteraturpris, där prissumman är hela 100 000 kronor.

Vi får återkomma till årets stipendiater då de offentliggjorts, men tills vidare går det utmärkt att låna verka av dem som belönats tidigare - klicka bara namnen här nedan för att komma till Gotlib-katalogen och reservera. 2012 år var de lyckliga poeten Sara Hallström och översättaren Per Planhammar och ifjol delades pengarna ut till Stig Hansén och Ola Nilsson.

Uppdatering 2014-05-23: Grattis till Eija Hetekivi Olsson och Aleksander Motturi! Två favoriter för åtminstone den här bibliotekarien. Hoppas stipendiepengarna gör att de kan fortsätta skriva fler bra böcker!

Inga kommentarer: