27 augusti 2014

Förtidsröstning i Torslanda

Idag börjar förtidsröstningen till riksdags- landstings- och kommunvalen - och här i Göteborg dessutom folkomröstningen om trängselskatt. Den egentliga valdagen är 14 september, men det är många som utnyttjar möjligheten att göra sin röst hörd redan innan dess - 2010 förtidsröstade mer än var tredje väljare och andelen förutspås öka.

I Göteborg finns det massor av valmöjligheter, inte minst på stadens bibliotek (samtliga utom Donsö och Trulsegården). Eftersom våra lokaler här i Torslanda nu är avsevärt mindre än tidigare finns det tyvärr inte plats för någon röstmottagning i själva biblioteket - istället håller de till i Torslandaskolans matsal, mittemot vår entré. Det innebär också att förtidsröstningen måste vänta ut alla hungriga elever, så öppettiderna är som följer:


  • måndag, tisdag, torsdag: 13-19
  • onsdag: 13-17
  • fredag: 13-15
  • lördag: 10-15

Om du har bestämt dig för hur du vill lägga din röst är du välkommen hit - du behöver inte ens ha med ditt röstkort (även om det ju är enklast om du har det), bara du har legitimation kan röstmottagarna skriva ut ett nytt på plats.

I Torslanda finns också möjlighet att förtidsrösta på Kulturhuset Vingen, där de har öppet måndag-fredag 10-16.

Mer information om hur valet går till hittar du hos Valmyndigheten, där det bland annat finns en karta över alla förtidsröstningslokaler med deras öppettider.

Inga kommentarer: