08 augusti 2014

Ransom Riggs har skrivit en uppföljare

Med anledning av att det nu kommit en uppföljare till den annorlunda och spännande boken Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, så passar jag på att tipsa om båda böckerna. 
Ransom Riggs heter författaren och uppföljaren heter Spökstaden.   GP:s recension

Böckerna är klassade som ungdomsromaner, men går utmärkt att läsa även för vuxna. 


Omständigheterna kring hans farfars död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Bland dess övergivna rum och ekande korridorer inser Jacob att barnen från hans farfars skrönor kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga - kanske till och med farliga. Men framförallt står det klart: De underliga barnen är fortfarande vid liv.

Fortsättningen på Miss Peregrines hem för besynnerliga barn tar vid där den första boken slutar.

Efter att ha klarat sig från Miss Peregrines ö, flyr Jacob med sina nya vänner till den märkliga staden London. Där träffar de en farlig galning som heter Caul. Han visar sig vara bror till Miss Peregrine och han är ute efter barnens krafter. Jacob är den enda som kan rädda sina vänner från en säker död.

Precis som den första boken är Spökstaden full av spöklika foton som författaren har hittat hos olika samlare. Spökstaden är en besynnerlig historia med märkliga foton, ett äventyr som kan läsas av alla från 12 år och upp.

Inga kommentarer: