15 september 2014

Ett populärt förtattarskap att filmatisera

Ja flera böcker av Dennis Lehane har funnit sin väg till Hollywood och blivit filmatiserade. Hans böcker Rött regn/Mystic river, Gone baby gone och Patient 67/Shutter Island är sedan tidigare omgjorda till den stora vita duken.

Nu är det dags för hans senaste bok, The drop, att bli film. Boken har inte getts ut på svenska ännu, utan utkommer senare i höst.

Dennis Lehane tar med läsaren tillbaka till stadsdelarna Point och Flats och samma miljö som var både fond och huvudperson i hans hyllade roman Rött regn från 2001. Bob Saginowski jobbar som bartender på Cousin Marv's i Flats, en bar som på papperet ägs av Bobs kusin Marv men som i själva verket är i händerna på den tjetjenska maffian. Bob lever ensam, går regelbundet i kyrkan och håller sig på sin kant. Men så inträffar två händelser som vänder upp och ner på hans tillvaro och får det förflutna att komma upp till ytan. En kväll blir baren rånad, och maffian låter Bob och Marv veta att det är deras uppgift att jaga rätt på rånarna. Ungefär samtidigt hittar Bob en misshandlad hundvalp i en soptunna som tjejen i huset bredvid, Nadia, övertalar honom att behålla. The Drop är en brutal berättelse från undre världen, befolkad av färgstarka personligheter och full av oväntade vändningar.

Källa: Aftonbladet

Inga kommentarer: