05 december 2014

Sticka och virka

Så här i kallare tider kanske det kan vara läge att sätta sig bekvämt och plocka fram stickor och eller virknålar. Det finns en hel del böcker för den handarbetssugna att låna på biblioteken. Här kommer ett litet urval av det som köptes in under 2014.

Stickning

Sticka retro! : varmt och stickat som förr

Det finns plagg som aldrig går ur tiden - älskade modeller som mormor och mamma fick lära sig sticka i slöjden, väl beprövade mönster som är lätta att lyckas med. Det är plagg som förtjänar att leva vidare och stickas och bäras av nya generationer! Här finns både retrotrendiga favoriter och stilfulla klassiker - tröjor, vantar, sockor, muddar, mössor, kragar  - som håller stor som liten varm från topp till tå!

 

 Lätt att sticka : stilsäkra projekt från topp till tå

 

 

 För dig som gärna vill ha mer stickinspiration klicka här

 

Virkning

Snabbvirkat : enkelt & kreativt till hemmet

 

 

 

 

Lätt att virka : handgjorda projekt med vintagekänsla 

 Att virka är en paus från den stressiga vardagen, en stund för dig själv som dessutom kan resultera i fina saker. I Lätt att virka får du handfast guidning och massor av inspiration till en lite vackrare vardag.

Boken vandrar från rum till rum, och inspirerar till fantasifulla projekt som kan skänka lite extra guldkant åt ditt hem. En gammaldags bordsduk, en vacker soffkudde i valfria färger eller
accessoarer till dig själv. Alla projekt har en rustik men romantisk vintagekänsla. I boken hittar du dessutom alla virkningens grunder, tekniker och material.


För dig som vill ha mer virkinspiration klicka här.

Inga kommentarer: