16 januari 2015

Nya bud för e-böckerElib som är den största e-boksleverantören i Sverige har gjort om sin modell för e-böcker till bibliotek. De stora förlagen har höjt sina priser för nya titlar. Göteborgs bibliotek har ett pristak på tjugo kronor per lån och det innebär att det allra senaste inte komma att finnas tillgängligt som låne-ebok.

Det finns nu också nya instruktioner för hur man lånar e-böcker genom folkbiblioteken i Göteborg. Den informationen finns här. Den gamla sidan hos Elib kommer släckas ner inom kort. Redan nu kan man börja använda den nya sidan som du hittar här. Den nya sidan kräver inloggning med ditt bibliotekskortsnummer + pinkod. Sedan söker du efter boken du vill låna och följer instruktionerna.
Det finns även lite nya finesser, t ex kan man skapa intresselistor och lite annat.

Nytt är också att man nu kan streama de e-ljudböcker som finns till en surfplatta eller smartphone. Man måste dock vara uppkopplad hela tiden, så som man var när det bara gick att streama till datorer. (om man inte har fri surf i sitt abonnemang kan datortrafikkostnad uppstå hos din mobiloperatör) Det krävs också en webbläsare som stöder Flashformatet.

Inga kommentarer: