07 januari 2015

Välkomna tillbaks!

Nytt år, nya blogginlägg. Nu är bloggskribenterna, och förhoppningsvis även -läsarna, utvilade och redo att ta sig an 2015. Och det finns mycket att se fram emot här på biblioteket: författarbesök från journalisten och göteborgsskildraren Kristian Wedel (lördag 7 mars), sagostunder för de små barnen (måndag 26 januari och måndag 23 februari), surfplatteträff för nybörjare och nyfikna (lördag 14 februari) och en hel del annat. Håll utkik efter vårt programhäfte som kommer från tryckeriet om någon vecka eller så - där står alla detaljer.

Men inte minst väntar en stor flytt: bygget på kulturhuset Vingen beräknas bli klart i mars och då kan vi börja bära in böcker och allt annat som hör ett bibliotek till. Något datum för det officiella öppnandet är inte bestämt, men alla som besöker biblioteket eller den här bloggen kommer att få information i god tid.

Apropå datum brukar ju bloggen ibland uppmärksamma olika författares födelsedagar, och redan nu kan den som vill förbereda sig på följande jubileer under det kommande året:
Cao Xueqin med bok
Cao Xueqin, 300 år, men oklart exakt när han föddes
Lars Ahlin, 100 år 4 april
Anthony Trollope, 200 år 24 april
Saul Bellow, 100 år 10 juni
William Butler Yeats, 150 år 13 juni
Thekla Knös, 200 år 17 juni
Belva Plain, 100 år 9 oktober
Frida Stéenhoff, 150 år 11 december
Rudyard Kipling, 150 år 30 december
Klicka på namnen för att se vilka böcker som finns på göteborgsbiblioteken, och reservera om du hittar något du vill läsa.

Inga kommentarer: