21 augusti 2015

Topplistebok hos e-jätte

Det finns en jätte därute i e-handelsvärlden, som nog de flesta har hört talas om, Amazon.  De är bland annat stora försäljare av böcker och så klart har de egna topplistor över vad som säljer bäst. Man skulle ju kunna tro att den nya boken av Harper Lee, Go set a watchman, skulle ligga högst på försäljningslistan åtminstone i USA. Så är dock inte fallet.

Såväl i USA som i UK, är det lite otippat en fyra år gammal svensk barnbok, som just nu ligger i topp på listan. Författare och egenutgivare till den är, Carl-Johan Forssén Ehrlin och boken heter Kaninen som så gärna ville somna.Forssén Ehrlin har inte gjort någon stor marknadsföring för sin bok, men gjorde en liten satsning i UK nyligen och det räckte för att göra boken till en internationell framgång. Vad är det med just den här barnboken då?

Jo, boken är en godnattsaga, konstruerad för att få barn att somna. Det lyckas den tydligen mycket väl med för, kundrecensionerna på Amazon är lyriska. Föräldrar har varit inne och skrivit om att deras   svårsövda ungar har slocknat efter bara ett par sidors läsning.

Källa: DN


Inga kommentarer: