14 september 2016

Konstrunda på grannbiblioteket

Smycke av Maja Östebro
Det är en händelserik helg vi har framför oss: inte nog med att författaren Carin Hjulström kommer på besök till Torslanda bibliotek på lördag, det är också konstrunda på hela Västra Hisingen, både lördag och söndag. Lokala konstnärer öppnar sina ateljéer och verkstäder och ställer ut lite varstans så att alla som vill kan komma och titta. Bland annat ska fyra konstnärer hålla till på vårt grannbibliotek i Trulsegården, vid Skra Bro.

Maja Östebro är född 1990 i Göteborg. Hon är en bildkonstnär och smyckedesigner som studerar sitt första år på HDK - Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Maja intresserar dig för urbana miljöer och mötet mellan arkitekturen och människan. Hon är ständigt på jakt efter nya uttryckssätt och tycker om att blanda lek med allvar.

Målning av Nahid Sadeghi
Nahid Sadeghi föddes i Iran och började måla när hon var 10 år. Hon är självlärd och arbetar med många tekniker: oljefärg, kritpastell, vattenfärg, akvarell, färgpennor, kol och conte penna. 2007 flyttade hon till Sverige, och har här fortsatt som konstnär samtidigt som hon jobbar. Motiven är ofta fantasifullt surrealistiska.

Susanne Lundin har sedan barnsben funnit en glädje i att vara kreativ och påhittig. Hon älskar starka färger och är nog allra mest förtjust i chockrosa. Med fingertopparna målar hon flygande damer i en värld full av blommor, guld och festligheter.

Marjan Jabinpishe är född 1985 och arbetar med glaskonst, målningar och mosaiker. Hon har haft workshops i återbruksmosaik på bland annat Göteborgs kulturkalas och Världskulturmuseet och njuter av att se de små färgade bitarna bilda olika mönster - det är som terapi!


Vernissage för konstrundan blir det på fredag kl 18-20 i Kulturhuset Vingen.
Målning av Susanne Lundin
Glaskonst av Marjan Jabinpishe


Inga kommentarer: