11 januari 2017

Mest lånat 2016

Så här i januari brukar det komma sammanställningar över vilka böcker som har varit mest populära under det gångna året. Den som är nyfiken på trenderna i hela Göteborg kan hålla utkik på Stadsbibliotekets blogg - www.stadsbiblioteket.nu - men redan nu kan vi avslöja hur det sett ut med utlånen mer lokalt.

Fantastiskt populär
På delad förstaplats, med 86 lån var, hittar vi Elena Ferrantes Min fantastiska väninna, tillsammans med Dockskelettet av Holly Black (en barnbok som vi haft bokcirkel med här på biblioteket, vilket bidragit till populariteten).

De nästföljande platserna upptas av barnböcker: Kazu Kibuishis tecknade äventyrsberättelse Flykten från Lucien (sjätte delen i hans Amulettserie), och så tre böcker med Martin Widmarks ständigt efterfrågade LasseMajas detektivbyrå: Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Födelsedagsmysteriet.

Marstrandsdeckaren Vågspel av Ann Rosman lånades 74 gånger på Torslanda bibliotek, vilket räcker till en sjundeplacering. På vuxensidan ser sedan resten av tio-i-topp ut så här:

Det är något som inte stämmer av Martina Haag
Kvinnan på tåget av Paula Hawkins
Sjuka själar av Kristina Ohlsson

Vilka böcker kommer att bli mest lånade under 2017? Det är helt upp till er, så kom och låna!

Inga kommentarer: