27 september 2017

Massor av bokmässor

En mässa av många
Bild från Wikimedia
I dagarna är det dags för bokmässa igen - eller rättare sagt bokmässor! Bok & Bibliotek, som har hållit till i Svenska mässan sedan 1985, har nämligen fått konkurrens av inte mindre än tre andra arrangemang.

Först ut av alternativen var Radikal Bokmässa, som startade på bokcafét Syndikalistiskt Forum redan 2014. I år flyttar den till större lokaler på Kvinnofolkhögskolan vid Masthuggstorget och bjuder mellan bokborden och författarsamtalen även på fredagsquiz och skrivarworkshop.

Som en utveckling av det författarupprop som i våras protesterade mot en högerextrem tidnings närvaro på Bok & Bibliotek ordnar Göteborgs Litteraturhus arrangemanget Scener & Samtal på Lagerhuset vid Järntorget och Världskulturmuseet vid Korsvägen. Där går det att ta del av bland annat en debatt om nazism och yttrandefrihet och författarsamtal med Anneli Jordahl och Johannes Anyuru.

På Heden välkomnar förlagen ETC och Leopard till Bokmassan, en litteraturfestival med inriktning på böcker, debatt och hållbarhet. Här utlovas Jan Guillou, kulturminister Alice Bah Kuhnke, Marianne Lindberg De Geer och en hel del annat.

Och så går det ju att gå förbi närmsta bibliotek också, så får du litteraturen gratis...

Inga kommentarer: