23 mars 2018

Tid och klockor

Ni glömmer väl inte att det (tyvärr) är dags för en tidsomställning natten till söndag. Redan ljusa kvällar blir ljusa lite längre. Dags att ställa fram klockorna!

Om vi låter oss inspireras av ordet tid, när vi söker i bibliotekskatalogen, så kan man hitta trehundra skönlitterära verk, som har ordet tid i sin titel. Om vi sedan utökar sökningen till tiden, så får vi 399 stycken skönlitterära böcker, som handlar om tiden eller har ordet i sin titel.

Är man i stället intresserad av facklitteratur med tid eller tiden i titeln eller ämnesorden, så får man flera tusen träffar.

Söker man på klocka i Gotlib, får man 288 träffar som vänder sig till vuxna läsare. Söker man på klockor får man 26 träffar, bland annat boken Klockor genom tiden. 

Med den sökträffen band vi ihop tiden med klockor och tiden för det här inläggets skapande är över. Vill även nu passa på att meddela att tiden för den här bloggens livslängd är på väg att rinna ut. Vi fortsätter fram till juni, men sedan går bloggen i graven.

Inga kommentarer: